Våra material


Ull

Detta fantastiska material har använts till kläder i århundraden, och har under tidens gång både förädlats och fått fler och fler användningsområden. Till våra många ullprodukter använder vi oss av både merinoull och svensk fårull, men oavsett vilken typ av ull vi använder kan du vara säker på att den alltid är mulesingfri. Mulesing är ett ingrepp för att bekämpa parasiter som sätter sig i huden på merinofåren. Ingreppet, som ofta orsakar smärta för djuren, inte minst då man sällan använder bedövning, innebär kirurgisk borttagning av hud runt fårets bak. Därför kan du känna dig trygg med att oavsett vilken ullprodukt du köper av oss så är den alltid 100% mulesingfri.

Bambuviskos
Bambu är utan tvekan ett av framtidens material eftersom det växer oerhört fort och har betydligt mindre miljöpåverkan än bomull, och kräver betydligt mindre bevattning. Det är svalt och silkeslent mot huden, reglerar kroppstemperaturen fantastiskt väl och är naturligt antibakteriellt, vilket gör att du inte behöver tvätta det lika ofta. Du kan alltid känna dig säker på att du gjort ett utmärkt miljöval när du väljer någon av våra bambuprodukter.

Hampa
Vår hampa är sval och bekväm mot huden samtidigt som den andas väl. Hampa är en av de starkaste naturliga fibrerna och är antibakteriellt samt resistent mot både röta och UV-strålning. Det är därför mycket väl anpassat för kläder för den aktive som ställer höga krav på slitstyrka.

Ekologisk bomull
Även om bomull inte är det material som syns och hörs mest i vår kollektion kommer det till stor nytta i flera av våra plagg. All vår bomull är ekologisk och GOTS-certifierad (Global Organic Textile Standard). Den är odlad utan skadliga bekämpningsmedel och gödsel och förbrukar mindre vatten än icke-ekologisk bomull, för minskad miljöpåverkan. Dessutom bidrar ekologisk produktion till både biologisk mångfald samt till att hålla jordmånerna friska.

Modal
En slags semisyntetisk fiber framställd av cellulosa. Modal är mycket mjukt, har hög slitstyrka och behåller formen väl utan att krympa. Modal är koldioxidneutralt och produktionen kräver en avsevärt mindre mängd vatten än t.ex. bomull - endast mellan 5 och 10% av den totala vattenförbrukningen.

 • Vad våra tvättråd betyder
  Tvättrådssymboler och vad dom betyder


 • Tips på hur du tvättar våra material - ULL

  ULL
  Ull är ett fantastiskt material som har många naturliga egenskaper bla.

  • Naturligt antibakteriell
  • Luktavstötande

  Detta innebär att plaggen inte behöver tvättas lika ofta som andra plagg. Oftast så räcker de med att låta plaggen vädra utomhus. Får man fläckar kan man med fördel tvätta punktvis, endast där fläcken är.

  Många av våra ullplagg kan man tvätta i maskinen. Följ alltid våra tvättråd.
  Ull som tvättas i för varmt vatten och samtidigt är i rörelse, kommer krympa.

  Har vi symbolen handtvätt
  Rekommenderar vi att man tvättar för hand och inte i maskin på handtvätts program. Dessa garner är obehandlade av kemikalier och är därför extra fina och kan vara känsligare. Pröva alltid att vädra plaggen eller tvätta endast fläcken, innan du tvättar ditt ullplagg. Detta är många gånger tillräckligt.

  Varför ulltvättmedel?
  Vi rekommenderar att man tvättar i ulltvättmedel. Vanliga tvättmedel innehåller ibland enzymer, som är till för att lösa upp fläckar på kläderna. Men enzymer kan också lösa upp ullfibern. Detta gör att plagget kan ändra form, färg och att dom naturliga egenskaperna försämras.
 • Tips på hur du tvättar våra material - BAMBOO
  BAMBOO
  Bamboo är ett fantastiskt material som har många naturliga egenskaper bla.

  • Naturligt antibakteriell
  • Luktavstötande

  Detta innebär att plaggen inte behöver tvättas lika ofta som andra plagg. Oftast så räcker de med att låta plaggen vädra utomhus. Får man fläckar kan man med fördel tvätta punktvis, endast där fläcken är.

  Vi rekommenderar att man tvättar bamboo i 30-40 grader. Följ alltid våra tvättråd.

  Bamboo krymper lätt i för höga temperaturer, oavsett om det är tvätt eller att man torktumlar. Vi rekommenderar också att man tvättar med ulltvättmedel eller andra tvättmedel utan enzymer.

  Varför ulltvättmedel?
  Vi rekommenderar att man tvättar i ulltvättmedel. Vanliga tvättmedel innehåller ibland enzymer, som är till för att lösa upp fläckar på kläderna. Men enzymer kan också lösa upp fibern. Detta gör att plagget kan ändra form, färg och att dom naturliga egenskaperna försämras.
10% på ditt nästa köp?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få produktnyheter, erbjudanden, guider och mycket mer!
PrenumereraLogga in

Choose your country

Choose your country