Våra material


Ull

Detta fantastiska material har använts till kläder i århundraden, och har under tidens gång både förädlats och fått fler och fler användningsområden. Till våra många ullprodukter använder vi oss av både merinoull och svensk fårull, men oavsett vilken typ av ull vi använder kan du vara säker på att den alltid är mulesingfri. Mulesing är ett ingrepp för att bekämpa parasiter som sätter sig i huden på merinofåren. Ingreppet, som ofta orsakar smärta för djuren, inte minst då man sällan använder bedövning, innebär kirurgisk borttagning av hud runt fårets bak. Därför kan du känna dig trygg med att oavsett vilken ullprodukt du köper av oss så är den alltid 100% mulesingfri.

Bambuviskos
Bambu är utan tvekan ett av framtidens material eftersom det växer oerhört fort och har betydligt mindre miljöpåverkan än bomull, och kräver betydligt mindre bevattning. Det är svalt och silkeslent mot huden, reglerar kroppstemperaturen fantastiskt väl och är naturligt antibakteriellt, vilket gör att du inte behöver tvätta det lika ofta. Du kan alltid känna dig säker på att du gjort ett utmärkt miljöval när du väljer någon av våra bambuprodukter.

Hampa
Vår hampa är sval och bekväm mot huden samtidigt som den andas väl. Hampa är en av de starkaste naturliga fibrerna och är antibakteriellt samt resistent mot både röta och UV-strålning. Det är därför mycket väl anpassat för kläder för den aktive som ställer höga krav på slitstyrka.

Ekologisk bomull
Även om bomull inte är det material som syns och hörs mest i vår kollektion kommer det till stor nytta i flera av våra plagg. All vår bomull är ekologisk och GOTS-certifierad (Global Organic Textile Standard). Den är odlad utan skadliga bekämpningsmedel och gödsel och förbrukar mindre vatten än icke-ekologisk bomull, för minskad miljöpåverkan. Dessutom bidrar ekologisk produktion till både biologisk mångfald samt till att hålla jordmånerna friska.


Modal
En slags semisyntetisk fiber framställd av cellulosa. Modal är mycket mjukt, har hög slitstyrka och behåller formen väl utan att krympa. Modal är koldioxidneutralt och produktionen kräver en avsevärt mindre mängd vatten än t.ex. bomull - endast mellan 5 och 10% av den totala vattenförbrukningen.
10% på ditt nästa köp?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få produktnyheter, erbjudanden, guider och mycket mer!
PrenumereraLogga in

Choose your country

Choose your country