Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black
Women's Badland Merino Shell Jacket - Black i gruppen Dam / Jackor & Västar - Dam hos Röyk (21300080_r)
Modellen är 170cm lång och har på sig storlek S
Artnr. 21300080_r

Women's Badland Merino Shell Jacket - Black

Ni önskade och vi lyssnade: Vinnaren av ISPO Eco Achievement Apparel Award, Badland Merino Shell Jacket, är tillbaka! Tillverkad av 100% vävd, mulesingfri, klorfri och ekologisk merinoull är Badland vår en enastående miljövänlig, slitstark och multifunktionell jacka för stora som små utomhusaktiviteter. Tack vare det tätt vävda ulltyget kommer Badland att skydda dig från både vind och lättare regn, trots att vi utvecklat den helt utan miljöskadliga membran, tack vare merinoullens naturliga fetter samt tygets unika väv. Badland är en jacka för dig som vill ha maximal ventilation för en behagligare upplevelse utomhus.
4499 kr
Välj storlek
Storleksguide
XS : S :
Välj färg:
Fri frakt från 700 kr
Enkla returer
1-3 dagars leverans

Kan du inte trycka på "Lägg i varukorg"?
Välj storlek först.
 • Detaljer
 • Ni önskade och vi lyssnade: Vinnaren av ISPO Eco Achievement Apparel Award, Badland Merino Shell Jacket, är tillbaka! Tillverkad av 100% vävd, mulesingfri, klorfri och ekologisk merinoull är Badland vår en enastående miljövänlig, slitstark och multifunktionell jacka för stora som små utomhusaktiviteter. Tack vare det tätt vävda ulltyget kommer Badland att skydda dig från både vind och lättare regn, trots att vi utvecklat den helt utan miljöskadliga membran, tack vare merinoullens naturliga fetter samt tygets unika väv. Badland är en jacka för dig som vill ha maximal ventilation för en behagligare upplevelse utomhus.

  Features
  • 100% mulesingfri merinoull i skaltyget
  Naturligt antibakteriell och luktfri
  Enastående ventilation
  Skyddar mot vind och lättare regn
  • Oeko-Tex Standard 100

  Passform
  Herr - Normal passform
  Dam - Normal passform

  Vikt
  Herr large 830 g
  Dam medium 750 g

  Övrigt
  Material: 100% merinoull
  Tyg: 405gr/m²
  Storlekar: Herr S-XXL Dam XS-XL
  Tillverkningsland: Kina

  Certifikat


  Tvättråd
  Handtvätt. Tvätta om möjligt endast när det verkligen behövs, gärna med ulltvätt för att behålla ullens egenskaper. Tänk på att det ofta räcker att låta plagget luftas utomhus.

  Vårt hållbarhetsarbete

  Circular
  Circular-ikonen betyder att produkten är helt cirkulär, vilket innebär att den vid slutet av sin livscykel kan omvandlas till nya material i stället för att skickas till soptippen. Genom att välja en cirkulär produkt hjälper du till att minska avfallet och bevara naturresurserna. Dessa produkter är också tillverkade av hållbara material och med hållbara produktionsmetoder, vilket minimerar dess påverkan på miljön.

  Natural fabrics
  Natural-ikonen innebär att produkten är tillverkad av 100% naturliga fibrer, vilket innebär att den är fri från syntetiska material och kemikalier som kan vara skadliga för miljön såväl som för din hälsa. Våra naturliga material är biologiskt nedbrytbara och förnybara, vilket gör dem till ett hållbart val för kläder och textilier. Dessutom tillverkas våra naturliga produkter med hållbara produktionsmetoder som minimerar dess påverkan på miljön. Genom att välja ett tyg av naturliga fibrer gör du ett medvetet val som stödjer en hälsosammare planet och en mer hållbar framtid.

  Responsible Wool
  På Röyk älskar vi ull, vare sig det är svensk eller norsk ull, eller tysk eller australiensisk merinoull. Responsible Wool-ikonen betyder att produkten är RWS-certifierad. RWS står för Responsible Wool Standard, vilket är ett certifieringsprogram som säkerställer att ull kommer från gårdar med en framstegsvänlig inställning till omhändertagandet av sin mark, sina får och sin ull. Gårdar som certifieras enligt RWS måste uppfylla strikta djurvälfärdsstandarder och implementera de främsta metoderna inom miljömässig hållbarhet. RWS-ull garanterar det att ullen kommer från får som behandlats med omsorg och respekt. Detta innebär bland annat att djuren inte utsätts för mulesing, en smärtsam och inhuman behandling som innebär att man skär bort hudremsor från fårets bakdel för att förhindra att flugor lägger ägg där. RWS säkerställer också att fåren inte utsätts för onödigt lidande, och att de har tillgång till rent vatten, mat och skydd. Utöver fördelarna för djurvälfärden produceras RWS-ull också på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Gårdarna måste implementera metoder som främjar biologisk mångfald, bevarar vatten och minskar användningen av skadliga kemikalier. Detta innebär att RWS-ull är ett utmärkt val för de som vill minimera sin påverkan på planeten.

  Att välja RWS-ull innebär att man stöder lantbrukare som är engagerade i ansvarsfulla och hållbara metoder, och som säkerställer att den ull man köper är av högsta kvalitet och etiska standarder.

  Biodegradable
  Biodegradable-ikonen betyder att produkten är helt biologiskt nedbrytbar, det vill säga att den naturligt kan brytas ned och återvända till jorden utan att lämna skadliga rester efter sig. Genom att välja en biologiskt nedbrytbar produkt hjälper du till att minska mängden avfall som hamnar på soptippar och i hav. Våra biologiskt nedbrytbara produkter är också tillverkade av hållbara material och med hållbara produktionsmetoder, vilket minimerar dess påverkan på miljön. När du väljer vårt biologiskt nedbrytbara produkter gör du ett medvetet val för planeten och stödjer en mer hållbar framtid för alla.

  Unbleached
  Unbleached-ikonen betyder att produkten är tillverkad med ett garn eller tyg som inte utsatts för blekning, vilket gör den till ett hållbart val som minimerar miljöpåverkan genom att undvika användning av hårda kemikalier som vanligtvis används i blekningsprocessen. Genom att välja oblekt tyg visar du också uppskattning för materialets naturliga färg och skönhet. Dessutom är ofärgade material ofta mer hållbara än deras blekta motsvarigheter, vilket gör dem till ett långlivat och miljövänligt val.

  Re-Cyclable
  Återvinningsbara tyger är en viktig del av en hållbar modeindustri. Genom att använda material som kan återvinnas vid slutet av deras livslängd kan vi minska mängden avfall som hamnar på soptippar och bevara naturresurser. Återvinningsbara tyger hjälper också till att minska modeindustrins koldioxidavtryck genom att minska behovet av jungfruliga material som kräver energi och resurser för att utvinna och bearbeta.

  Utöver deras miljöfördelar kan återvinningsbara tyger vara lika högkvalitativa och hållbara som traditionella material. Många återvinningsbara tyger är tillverkade av naturliga fibrer, såsom bomull eller ull, som är nedbrytbara och kan återvända till jorden utan negativ miljöpåverkan. Andra återvinningsbara tyger är tillverkade av syntetiska fibrer, såsom polyester eller nylon, som kan återvinnas till nya material genom specialiserade processer.

  Överlag är användningen av återvinningsbara tyger ett smart val för alla som vill minimera sin påverkan på planeten. Genom att välja material som kan återvinnas kan vi minska avfall, bevara resurser och skapa en mer hållbar modeindustri.

   

 • Hållbarhet
 • Biodegradeable: Ja
  Circular: Ja
  Färg: Svart
  Kategori: Dam Category
  Natural Fabric: Ja
  OEKO-TEX 100: Ja
  Recyclable: Ja
  Responsible Wool: Ja
  Storlek: L , M , S , XL , XS
  Unbleached: Ja
 • Frakt & Lager
 • Lagersaldo: 3
  Frakt:
 • Recensioner:
 • För att lämna ett omdöme bör du tidigare köpt denna produkt samt på din kundprofil.

  Fabian | 2023-12-24
  0 | 0
  Väldigt nöjd med jackan! Använt den för några dagsturer och nu även senast en 1.5mil runda på längdskidorna. Trevligt material, praktisk huvva som går att spänna, bra fickor!! Armarna är aningen långa för mig i str M som 181, dock är jackans totallängd perfekt! Hade gärna sett en liten innerficka också, men är en petitess! Väldigt nöjd!
  Anders | 2023-10-12
  0 | 0
  Blev extremt besviken när jag får hem jackan och läser på lappen att innertyget innehåller 3 % spandex. På hemsidan anges endast 100 % merinoull och att jackan är helt biologiskt nedbrytbar. Detta är falsk marknadsföring. Känns också så oerhört klantigt av ett företag som månar om sin miljöprofil att blanda i några ynka procent plast helt i onödan och förstöra en annars idealisk produkt. Jag blev tvungen att returnera jackan och köpa en motsvarande från Icebreaker istället. Synd för jag gillade Röyks modell mycket bättre.
  Olof | 2022-09-27
  0 | 0
  Väldigt skönt material. Använder vid cykelpendling vilket fungerar bra (inte provat i hällregn ännu men det kommer och test under vattenkran ser lovande ut). Bra fickor! Ett par negativa saker: Saknar hängare så man får glatt hänga jackan i luvan eller på något annat konstigt sätt. Irriterande och kommer orsaka onödigt slitage. För mig sämre passform där rätt längd på överkropp resulterar i fel längd ärmar.
  Customer | 2021-11-10
  0 | 0
  Bättre än jag hade hoppats på. Letat efter en "vanlig" jacka i ull. Trodde det var omöjligt. Haft min kjacka i över ett år nu. Använder den nästan dagligen utom när det är sommarvärme. På vintern kombinerar jag med Merino full zip jacket. De passar perfekt ihop. Inga kardborreband som fastnar i allt, lätt och prasslar inte. Inte för tight passform. Inget slitage än, ser ny ut. Står mot vind och lite regn. Nu hoppas jag bara på en längre och lätt fodrad modell.
  Katja Wiessner | 2021-10-27
  0 | 0
  Das ist die beste Wanderjacke, die ich je hatte. Die Verarbeitung ist top, die Passform perfekt, die Ärmel sind angenehm lang und sollte es richtig kalt werden, passt noch eine Weste / ein Pulli drunter. Sobald man Bewegung ist, hält sie richtig warm und wegen des Materials überhitzt man trotzdem nicht. Wird es zu warm, kann man die seitlichen Lüftungsschlitze öffnen. Das ist viel angenehmer, als bei einer "normalen" Jacke nur vorne den Reißverschluss öffnen zu können. Sie ist robust und begleitet einen viele viele Jahre. Auch weil das Design einfach zeitlos ist.
  Der Kauf ist auf jeden Fall eine Investition, aber der Preis ist auf jeden Fall gerechtfertigt für die Qualität und das innovative Design.

Andra köpte även

Logga in

Choose your country

Choose your country