Köpvillkor

Beställningsinformation
När du genomfört en beställning skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress du uppgav i kassan. I e-postmeddelandet finns all information kring din beställning, som fakturaadress, leveransadress, produkter, priser och fraktkostnad. Om något är fel i beställningen, bör du kontakta oss omedelbart via e-post på info@royk.com. Du måste vara 18 år eller ha målsmans godkännande vid beställning.

Betalning
Du kan välja att betala genom Paypal eller Klarna i vår butik.

Fri frakt
Vi erbjuder fri frakt med våra standard frakter i kassan vid köp över 700:-
Dessa är angivna med 0:-
Vi har även andra alternativ för frakt, du ser de angivna beloppet i kassan. 

Priser
Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor), alla priser är inklusive 25% moms. Du kan även välja andra valutor som då omvandlas med hjälp av en online valutaomvandlare. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
  
Leveranstider
Våra leveranstider beror på vart i världen som du beställer till. Alla beställningar skickas med Budbee eller Schenker.
Våra normala leveranstider inom Sverige är 3-5 arbetsdagar, Express 1-2 dagar.

Alla våra transporter med UPS är klimatneutrala. Genom att använda UPS investerar vi i klimatskyddsprojekt i olika regioner över hela världen och stöder en blandning av projekt inom kategorierna "energieffektivitet", "förnyelsebar energi" och "skogsplantering". Vi insisterar på hög standard och klimatskyddsprojekten är utvalda för deras värde för både miljö och lokalsamhälle. Miljön står högt på UPS:s agenda, med ett ambitiöst miljömål om nollutsläpp före 2050.

Beställningar som läggs senast 12:30 skickas vanligtvis samma dag, order lagd på helgen skickas normalt på måndagen efter. Vårt mål är att din order ska packas inom 1-5 arbetsdagar efter lagd order.

Om det skett förseningar av din leverans (utan att vi meddelat dig om längre leveranstid), vänligen kontakta oss direkt via e-post på info@royk.com.

Returer
- Returkostnaden är 49 kr och dras av från din återbetalning och du har 30 dagars öppet köp när du beställer från oss. (Under perioden 15/11-24/12 har vi förlängt öppet köp tom. 15/1 alt. 30dagar)
- Produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning (tex kartonger, ej plastpåsen) och alla lappar ska sitta kvar på plagget. Förstörda förpackningar och etiketter anses inte som godkända returer och då debiteras hela beloppet och varan skickas tillbaka till kund mot en kostnad av 90 kr. 
- K
unden ansvarar själv för att returen når vårt lager. 
- Vid nyttjande av öppet köp återbetalas hela summan för köpet när vi mottagit varan på vårt lager och fått den godkänd av personal. Våra hanteringstider för återbetalningar kan normalt ta upp till två veckor. 
- Öppet köp gäller inte på underkläder.
- Det är viktigt att du registrerar din retur på vår hemsida för att vi ska kunna göra en återbetalning till dig.
 
Retur kan sker med samma bolag som utleveransen gick med. Skickar vi med Schenker så är returen med schenker.
Om de skickats med Budbee så kan du enkelt göra din retur via länken eller via appen för Budbee.
Anmäl din här.

Hur gör jag en retur?
Börja med att
- Logga in genom lilla gubben uppe i högra hörnet på hemsidan eller klicka här
- När du loggat in, välj "retur"
- Välj ordernummer och vilken produkt du önskar returnera, samt orsak till returen

I ditt paket ska du ha mottagit fraktretursedel samt orderbekräftels/följesedel.

- När du registrerat din retur på vår hemsida, lägger du din produkt samt orderbekräftelse/följesedel i paketet. Tejpar igen.
- Klistra på din returfraktsedel och lämna sedan in till ditt ombud som är angivet på fraktsedeln
- KlartDet är viktigt att du registrerar din retur för att vi ska kunna göra en återbetalning till dig.
Om du har flera beställningar som du vill returnera kan dessa med fördel returneras samtidigt med en och samma returfraktsedel. 
Var dock noga med att alla följesedlar/orderbekräftelser som berör returnerade produkter finns med i paketet.

Vi granskar alla returer i vårt lager och är produkten godkänd får vi ett mejl om att din retur är mottagen, varpå vi återbetalar dig som kund. Detta kan i vissa fall ta upp till två veckor.

Kom ihåg att registrera din retur inom 30 dagar.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@royk.com om du har frågor eller får problem.

Vad räknas som underkläder?
Vi tar av hygieniska skäl inte emot returer/byten på underkläder, detta för att du som kund ska känna dig trygg med att varan är helt ny. Till underkläder räknas alla former av trosor och kalsonger. Underställ, toppar och strumpor räknar vi inte som underkläder, utan dessa ska följa våra andra restriktioner.
Vid retur av underställ och toppar ska förpackningen vara hel och varan ren och oanvänd. Vid retur av strumpor ska förpackningen vara obruten och sitta fast på produkten.
Alla produkter granskas vid mottagande.

Byte
Vid byte av produkt, t.ex vid köp av fel storlek eller färg - lägg en ny order på färgen/storleken som du vill byta till i vår webbshop och använd den returfraktsedel vi skickade ut till dig tillsammans med ditt köp, returkostnaden är 49kr och dras av från ditt köp. Du ansvarar själv för att returen når vårt lager. Observera att bytesrätten ej omfattar underkläder. 
Vi krediterar din retur så fort vi fått den godkänd av lagret. Använder du även Klarna som betalmetod kan du anmäla din returnerade vara som retur i Klarna appen för att automatiskt skjuta upp din betalning. 

Reklamation
Maila oss på claims@royk.com för att uppmärksamma oss på din reklamation. Meddela eventuell reklamation inom två månader från att felet upptäckts. Du har enligt lag reklamationsrätt på din vara i tre år, förutsatt att felets ursprung kan åberopas säljaren inom sex månader från inköpstillfäller. Vi accepterar Allmänna reklamationsnämnden. Reklamationer som skickas till oss utan godkännande betalar sin egen frakt.

Force Majeure
Vi tar inget ansvar för förseningar eller fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Ej uthämtade paket
Hämtar du ej ut dina varor, så debiterar vi dig vår kostnad för leverans, retur samt lagerkostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 129 kr. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vi nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.

För företag
Det går nu bra att handla via Klarna i vår webbshop. Däremot går det inte att ta del av vår betaltjänst Financing, utan det går endast att använda direktbetalningarna Pay now, samt Pay later in 30 days.

GDPR
För oss är det viktigt att du känner dig trygg med ditt köp och att du vet hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi är därför öppna med vilken information vi samlar in, hur vi samlar in den och om vi delar med oss av informationen. Vi kommer aldrig sälja dina personuppgifter till andra företag och vi skyddar dina personuppgifter genom att följa gällande dataskyddsregler.

Personuppgifter är all information som vi kan använda för att identifiera dig som enskild person, t.ex. namn, kontaktuppgifter och köphistorik.

Vi använder betalningsmetoder som Klarna och Paypal och vi kommer därför aldrig att spara dina kortuppgifter hos oss. Vi samlar endast in den nödvändiga informationen som behövs för att hantera ditt köp och leveransen av din beställning i form av namn, adress, telefonnummer, e-postadress och köphistorik hos oss. Du kan när som helst be om att få ett utdrag eller att få dina uppgifter raderade från vårt register. Endast ett mycket begränsat antal personer har tillgång till informationen.

Om vi skulle behöva behandla dina uppgifter för nya ändamål kommer vi att informera dig samt uppdatera informationen. Du kan alltid läsa den senaste informationen här på royk.com.

Logga in

Choose your country

Choose your country